Zaterdag 3 augustus was de beroemde afsluiting van Pride Amsterdam: de Canal Parade. Tienduizenden mensen verzamelden zich in Amsterdam, waar maar liefst 80 boten voeren door de grachten.

Dat Pride nog steeds een protest is, bleek bijvoorbeeld uit de lege boot van Amnesty International. Zo vroeg de mensenrechtenorganisatie aandacht voor discriminerende en criminaliserende wetgeving tegen de lhbtqia+-gemeenschap wereldwijd. Amnesty kreeg terecht een prijs voor de boot met het beste statement.

Maar voor veel boten en bezoekers was Pride ook en vooral een feest. Op onze boot vierden we vooral dat iedereen bij de Rijksoverheid zichzelf mag zijn, en dat het niet uitmaakt van wie je houdt of hoe je jezelf identificeert. Het thema van dit jaar ‘Together’ was ons op het lijf geschreven: 120 collega’s van 9 ministeries plus uitvoeringsorganisaties en toezichthouders vierden dat iedereen telt en mee mag doen. Verschillen zijn er niet om te vergroten of te accentueren, maar om te vieren. Iedereen is een verrijking. Vandaar dat onze slogan dit jaar was: Samen werken, samen Rijk.

Wij van de organisatie willen iedereen enorm bedanken voor jullie geweldige aanwezigheid, energie en creativiteit. Jullie steun en enthousiasme maakten deze dag echt bijzonder. Laten we deze positieve energie vasthouden en samenwerken om volgend jaar een nog spectaculairdere Pride te creëren. Samen kunnen we blijven strijden voor gelijkheid, acceptatie en liefde.

Speciale dank aan Marijne Schijns, Anthony van Dongen en Victor D. Jarzagaray Valencia: wat een topteam waren jullie! Veel dank ook aan onze dancing queen Liza Zobdeh, onze dj Peter Snijders en natuurlijk onze stralende drag queens Ma’MaQueen en Stevie Stunner!

Vanuit de deelnemers kwamen veel complimenten aan de organisatie – en terecht, het was een fantastische dag. Hoe bijzonder het voor iedereen was, blijkt uit de vele reacties die we kregen. Een bloemlezing:

  • Het was ❤️🌈 hartverwarmend, wat een liefde en energie op de boot en langs de kant! Ik zeg: #alledagenPride❤️🌈
  • Echt een super dag met een zeer belangrijke boodschap. Iedereen telt mee en doet mee! En ook dank aan onze diskjockey die echt elke keer weer de juiste boodschap wist te melden aan alle bezoekers en deelnemers van de pride! Trots😊
  • Geweldig om mee te maken, heel dankbaar dat ik erbij mocht zijn. Supergoede en lieve organisatie ook!
  • Het was overweldigend mooi (heb wel drie keer gehuild) om je zo geaccepteerd en geliefd te voelen!
  • Wat een positiviteit en gezelligheid.
  • Trots om een Rijksambtenaar te zijn.
  • De eenheid, de liefde, de blijdschap maar ook het bewustzijn…ik kan niet uitleggen hoe speciaal ik het vind.
  • Alle complimenten voor de mensen die dit mogelijk hebben gemaakt, het was echt TOP geregeld allemaal. Super en heel veel dank daarvoor.
  • Wat een fantastische ervaring, dank allemaal. Ik voel liefde in elke vezel van mijn lijf! 🌈
  • Zo mooi zou het elke dag voor iedereen moeten zijn. Het leven is pas dan echt een feest!
  • Samen dansen 💃🏻 en genieten van alle liefde 💕 op de boot van Stichting Dutch Government Pride. En wat ontzettend fijn om te zien dat ook bij de Rijksoverheid veel aandacht is voor Pride!🏳️‍🌈
  • Met de Rijksoverheid boot mee tijdens de #pride Canal Parade in de Gemeente Amsterdam. Het is een dag van feest & protest.
  • Een ervaring om nooit te vergeten. Ik ben nog aan het nastuiteren….zullen we onze verdere samenwerking ook zo doen?

Daar kunnen wij natuurlijk alleen maar vol blijdschap en ’pride’ mee instemmen! 

Foto: Julianne Schijns

Pride 2024: een terugblik
Getagd op: